ONAFHANKELIJKE OPLEIDING
VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR
VERBONDEN MET FVF

Samenlevingsvormen van A tot Z

(Dagopleiding)

Deze opleiding komt in aanmerking voor 4 opleidingspunten "Verzekeringen"
+ 4 opleidingspunten "Bank"
+ 1 uur "Hypothecair Krediet"
+ 1 uur "Consumentenkrediet"

categorie: Klassikaal leren - Fiscale topics

Info

Wilt u de verschillen kennen tussen de samenlevingsvormen huwen, wettelijk samenwonen en feitelijk samenwonen? Tijdens deze dagopleiding krijgt u eerst een uitgebreide toelichting bij de kenmerken van de verschillende samenlevingsvormen, om ze daarna met elkaar te vergelijken op burgerlijk, fiscaal en sociaal vlak. Uw docent behandelt de volgende themaís: erven, huren, kopen, beleggen, lenen, belastingen, levensverzekeringen en sociale zekerheid.
 

Doelstelling

De bedoeling van deze opleiding is om u inzicht te geven in de verschillen tussen de mogelijke samenlevingsvormen (huwen, wettelijk samenwonen, feitelijk samenwonen) en dit vanuit de diverse invalshoeken die daarbij belang hebben.
 

Doelgroep

Zaakvoerders en medewerkers van verzekerings -, bank -, immobiliŽn-, en boekhoudkantoren, die in het kader van de adviesverstrekking aan hun cliŽnten de verschillen tussen de drie samenlevingsvormen op fiscaal, financieel en juridisch vlak onder de knie willen krijgen.

Lesinhoud

Wat zijn de kenmerken van de verschillende samenlevingsvormen in onze huidige maatschappij?

  • Welke zijn de punten van gelijkenis, maar vooral welke zijn de verschilpunten tussen deze samenlevingsvormen op burgerlijk, op fiscaal, op sociaal vlak?
  • Toelichting en nadere bespreking van deze punten van gelijkenis of verschilpunten wat betreft erven, huren, kopen, lenen, belastingen, levensverzekeringen en sociale zekerheid

Als lesmateriaal ontvangen de deelnemers een kopie van de slides

Docent(en)

Bart Chiau

Bart Chiau

Bart Chiau, docent binnen de verzekeringssector en in de Hogeschool Gent.

Steunende Partners

steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners

Vragen bij deze opleiding?
datum opleiding locatie sessie uur status
Deze opleiding is niet ingepland

Deelnameprijs

278,30 Ä, alles inbegrepen.

Voor deze opleiding is een aanvraag voor subsidie door de KMO-portefeuille mogelijk.

Korting


Opmerking


Annulatie

Annulatie van een inschrijving is schriftelijk mogelijk tot acht dagen vůůr het begin van de opleiding. Bij annulatie vanaf acht dagen vůůr het begin van de opleiding, worden vaste dossierkosten 25 EUR aangerekend. Na het begin van de opleiding is in alle gevallen het volledige factuurbedrag verschuldigd, zelfs al is er geen deelname.

Gelieve uw web browser te updaten naar IE8. Internet Explorer 6 & 7 wordt niet meer ondersteund.