ONAFHANKELIJKE OPLEIDING
VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR
VERBONDEN MET FVF

MiFID gedragsregels voor de verzekeringssector - voorbereiding tot het examen + examen

(dagopleiding van 9u tot 16u)

Deze opleiding komt in aanmerking voor 6 opleidingspunten "Verzekeringen"

categorie: Klassikaal leren - Juridische topics

Info

Sinds 30 april 2014 zijn de MiFID gedragsregels ook van toepassing op de verzekeringssector en dus ook op de verzekeringstussenpersonen.
Overeenkomstig de FSMA richtlijnen moet elke verzekeringstussenpersoon, elke verantwoordelijke voor de distributie (VVDíer) en elke persoon in contact met het publiek (PCPíer) het bewijs leveren dat hij/zij kennis heeft van de MiFID gedragsregels. Dit bewijs kan geleverd worden door het vereiste diploma. Zoniet moet dit bewijs worden geleverd op basis van het attest dat men bekomt na het afleggen van het vereiste examen.
Sinds 1 januari 2015 kan het examen enkel worden afgelegd via het elektronisch examensysteem bij een erkend examencentrum. Brokers Training is erkend als examencentrum.
De examenvragen zelf zijn gebaseerd op de eindtermen die met betrekking tot de gedragsregels zijn vastgelegd. Deze eindtermen vindt u via deze link.

Hoe kan u zich op dit examen voorbereiden? Door zelfstudie. Maar ook door het volgen van een opleiding die er specifiek op gericht is u voor dit examen voor te bereiden. 

Brokers training organiseert op geregelde tijdstippen in haar lokalen te Wommelgem een opleiding van ťťn dag ter voorbereiding van het examen. Tijdens de opleiding wordt uitgegaan van de vastgestelde  eindtermen en wordt u verduidelijkt welke kennis u met betrekking tot elk van deze eindtermen moet bezitten om met succes het examen af te leggen. Het examen zelf kan u afleggen onmiddellijk aansluitend bij de opleiding.
Niet onbelangrijk om weten is dat, indien u niet slaagt voor het examen, u een herexamen eerst kunt afleggen na verloop van een periode van twee maanden.  Een reden te meer om u op dit examen goed voor te bereiden.

Doelstelling

Deze opleiding heeft als doel u de noodzakelijke kennis met betrekking tot de MiFID gedragsregels bij te brengen zodat u, onmiddellijk aansluitend bij de opleiding, met vrucht het examen kunt afleggen om het vereiste attest te bekomen.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich in het bijzonder tot de verzekeringstussenpersonen, de verantwoordelijken voor de distributie en de personen in het contact met het publiek die met betrekking tot de kennis van de MiFID gedragsregels een examen moeten afleggen.

Lesinhoud

  • Toepassingsgebied van de gedagregels
  • De verschillende categorieŽn dienstverleners en tussenpersonen, hun respectieve verantwoordelijkheden en de al dan niet toegelaten cumul van statuten
  • De fundamentele MiFID gedragsregel
  • Informatie aan cliŽnten
  • De zorgplicht
  • De verplichtingen in het kader van belangenconflicten
  • De toegelaten vergoedingen
  • Het cliŽntendossier
  • De draagwijdte van de burgerlijke aansprakelijkheid bij een inbreuk op de gedragsregels

Docent(en)

Jacques Van Keirsbilck

Jacques Van Keirsbilck

Risk & Insurance consultant

Steunende Partners

steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners

Vragen bij deze opleiding?
datum opleiding locatie sessie uur status
28
MEI
MiFID gedragsregels voor de verzekeringssector - voorbereiding tot het examen + examen categorie: Klassikaal leren - Juridische topics Autolei 250 te Wommelgem 1e sessie van 9u00 tot 17u00
18
JUN
MiFID gedragsregels voor de verzekeringssector - voorbereiding tot het examen + examen categorie: Klassikaal leren - Juridische topics Autolei 250 te Wommelgem 1e sessie van 9u00 tot 17u00

Deelnameprijs

Prijs leden FVF: 168 Ä

Prijs niet-leden FVF: 240 Ä

Deelnameprijs = incl. broodjes

KMO-portefeuille mogelijk voor deze opleiding!

Korting


Opmerking


Annulatie

Annulatie van een inschrijving is schriftelijk mogelijk tot acht dagen vůůr het begin van de opleiding. Bij annulatie vanaf acht dagen vůůr het begin van de opleiding, worden vaste dossierkosten 25 EUR aangerekend. Na het begin van de opleiding is in alle gevallen het volledige factuurbedrag verschuldigd, zelfs al is er geen deelname.

Gelieve uw web browser te updaten naar IE8. Internet Explorer 6 & 7 wordt niet meer ondersteund.